Fortiden bager jeg disse sunde æblerkager flere gange om ugen. Til hverdag udelukker jeg marcipan, og de smager stadig rigtig godt. 

 

 

Små æblekager med marcipan

4 æbler

70 g marcipan (kan udelades)

100 g mandler

1-2 tsk kanel

½ tsk vanilje

4-8 tsk æblemost

Del marcipanen i 4 stykker og læg dem i bunden af 4 ildfaste portionsskåle. Fjern kernehuset fra æblerne og skær æblet i skiver og læg dem ned i hver skål – behold skrællen på. Hak mandlerne, kanel og vanilje i minihakker og fordel det over æblestykkerne. Hæld 1-2 tsk æblemost over hver kage og bag dem ved 180° i 15 minutter. Kagerne kan spises som de er eller serveres med sojafløde, flødeskum eller skyr med lidt vanilje.

 Fif

Hvis du ikke har ildfaste skåle, kan du fordele æblestykker og revet marcipan i et tærtefad og drysse de hakkede mandler henover samt dryppe med æblemosten.