Kender du det her med at der aldrig er tid til dig? Du planlægger og planlægger og uanset hvor struktureret du er og på hvor mange lister du har skrevet ”Tid til mig” – så sker det ikke. Tiden kommer simpelthen ikke. Der er altid noget andet der skal ordnes, nogle andre der er mere vigtige end du selv er. Dine børn f.eks. eller dine veninder, eller din mand, eller kæledyrene, eller tøjvask, eller indkøb eller……

For når vi taler tid til dig, så er det jo ikke tid til at ordne vasketøjet, uanset dine trusser også er imellem, eller gøre rent, uanset du også bor i huset…. du har nok fattet pointen nu ikk J

Forestil dig, at du lige nu har 10 ting på listen over gøremål du SKAL nå førend dagen er omme. Når de 10 ting er overstået, SÅ bliver der tid til dig – er det ikke sådan det er ???
Faktum er, at for rigtig mange, så kommer der sjovt nok liiiiige en ting til og endnu en, i halen på de 10 ting, der skal ordens førend der bliver tid til dig. Inden du får set dig om, så er dagen gået, aftenen med, dagen i morgen og dagen efter den…..MEN….. hvad nu hvis en god veninde ringer til dig og beder om hjælp midt i dine første 10 gøremål? Har du så tid til at hjælpe? Ja da, man skal jo hjælpe hvor man kan ikke?
Du kan nok se hvor det bærer hen:

Tid til dig, er tid til fordybelse og til blot at være. En stund hvis kvalitet ikke gøres op i et eller anden form for resultat. Et øjeblik hvor du kun skal være noget for sig selv uden tanke for nogen andre. Om du læser en god bog, stirrer ud i luften, løber en tur, mediterer eller hvad du gør, er i sammenhængen ikke så vigtigt.

Det væsentlige er, at det kedelige mønster du har skabt, ved aldrig at have tid til dig selv, det bider sig selv i halen og det fortsætter i en uendelig ond cirkel. I sidste ende gør det ingen godt, at du har glemt dig selv.

Når du flyver, har du helt sikkert hørt flypersonalet sige, at du i nødstilfælde altid skal sørge for selv at anvende iltmasken først og dernæst kan du hjælpe andre. Med andre ord – du er ikke til gavn for nogen hvis du pludselig en dag ikke kan få luft……

Så hvad gør du – hvordan vender du skuden – og bliver din egen bedste ven?

Først og fremmest så handler det om, at få indarbejdet en god vane der hedder ”tid til mig”. Du tænker måske, det lyder også meget let, men er det nu også det? Svaret er ”Ja, det er det faktisk”. En handling man har gjort tilstrækkelig mange gange, bliver automatisk til en vane. Det der lige nu kan føles fuldstændig uoverskueligt, det er efter min bedste overbevisning blevet en indgroet vane om en uge….  Jeg har godt nok googlet nettet tyndt og der er forskellige opfattelser af hvor lang tid det tager en vane at integrere sig…. Jeg tror på det handler om, at ville det nok og gøre et ihærdigt forsøg.

Det her er hvad der virker for mig – jeg er sikker på, at det også virker for dig:

Når du vågner, går du som det første ud på badeværelset, låser døren, kigger ind i spejlet, ser dig selv dybt i øjnene og siger følgende sætning:  Jeg elsker dig og jeg giver dig tid til at være. De første gange føles det ret underligt, at se sig selv i øjnene og tale til sig selv. At skulle sige ordene højt, kan også føles ret grænseoverskridende. Faktisk er det ikke nødvendigt at sige dem HØJT, det er rigeligt at hviske dem, hvis der er andre i hjemmet – bare du ser dig selv i øjnene mens du gør det. Aftal med dig selv hvornår du har tid til dig. Overhold det, uanset hvilke uforudsigelige ting der sker. Start med at give dig selv 15 min hver dag. Der er sjældent noget der haster så meget, at det ikke kan vente 15 min. Hvis din telefon ringer, så ring retur efter de 15 min. Er du typen, der ikke kan abstrahere fra opkaldet, så sæt din telefon på lydløs. Måske er du oven i købet så heldig, at du på dit arbejde kan forsvinde ud på toilettet i den tid, uden nogen bemærker det.

Hent noget afslappende musik til din telefon eller din mp3afspiller og sørg for at have det på dig.
Gør det hver dag, uden undtagelser – så skal du bare se løjer.

Når den første uge er gået – så udvider du med yderligere 15 min. eller mindre, hvis det føles som lige i overkanten, at bruge så meget tid på dig selv… jeg mener det kærligt….

Er du god til at bruge tid på dig selv? Hvad er din erfaring? Har du tips og trick i ærmet?
Måske er du lige så dårlig til det som jeg selv har været – hvad behøver du? Hvilke forhindringer har du?

Kommentér på indlægget her, så vi kan få en dialog i gang og hjælpe hinanden.

I kærlighedens navn

Karen D.