Ethylhexyl methoxycinnamate,  Butylhydroxyanisol, Resorcino…. Volapyk vil du måske sige, og jeg er helt enig med dig. Men det er altså navnene på hormonforstyrrende stoffer i kosmetik og plejeprodukter som vi smører, vasker og maler os med hver dag. Disse navne giver ingen mening for almindelige mennesker, men ikke desto mindre er det nyttige navn at kunne – og ikke mindst, at holde sig mest mulig væk fra.

I stedet for at remse op en rigtige mange navne, som alligevel er græsk for dig, og som du højst sandsynlig har glemt indenfor en halv time, vil jeg give dig nogle nyttige links på området. Gem dem, så du kan slå op i dem senere. Det jeg plejer at gøre, er at tage et billede med min I-phone (sådan en har du nok også ;o) og derefter slå op i min links. Husk at jo længere ned på indholdsfortegnelsen du møder et uønsket stof – jo mindre af det stof er det i produktet.

For min del, er ikke helt ”nazi” når det gælder at holde sig væk fra all kemi. Jeg tillader nogle ganger en lille smule, hvis jeg er rigtig glad for produktet. Jeg tænker at mine indre ”skrælle mænd” nok skal klare at skille sig af med dem. Total set i det store regnskab, sørger jeg for at det ikke skal blive en for stor belastning – det syntes jeg skylder min krop som behandler mig så godt.

Her kommer linkene, håber du kan bruge dem J  (sig gerne til hvis i kender andre)

http://taenk.dk/hormonkemi-i-plejeprodukter en nem og god test at tage (læg mærke til hvor højt sol cremen trækker op – her må vi finde noget andet.                                     Jeg vender tilbage med nogle alternativ)

http://taenk.dk/tema/undgaa-hormonkemi/17-hormonforstyrrende-stoffer

http://www.zenz.dk/om-groen-frisoer-zenz/hvilke-stoffer-undgaar-zenz.html

http://www.pureshop.dk/tjek-din-kosmetik

http://www.ewg.org/skindeep

http://www.natural-skincare-authority.com/cosmetic-chemicals.html

 

Smil og kærlighed fra Shirley – indehaver af www.sundhud.nu