Jeg har drukket grøn te en del år faktisk….. ikke fordi jeg har syntes om smagen – egentlig mest fordi jeg et eller andet sted hørte at det var sundt. Men præcis fordi jeg ikke brød mig om smagen – så har jeg kun husket det i mine særligt sunde perioder….
Sådan en er jeg også i lige nu – jeg er nemlig på kursus hos @thorbjorg – Smuk hud med naturlig glød… men det er en helt anden historie.. det beretter jeg mere om når kurset slutter…

Nå, tilbage på sporet – jeg er altså startet med at drikke grøn te igen….   Jeg har jo drukket det her grønne te pulver (Original green tea powder) og altid syntes at det var utrolig bittert – indtil jeg så på Thorbjörgs kursus finder ud af, at et brev jo skal blandes med 4 dl – eller ihvertfald kan – og så smager det nærmest af ingenting…. med fordel kan man så mikse smagen med en favorit yogi te – jeg har mange favoritter… 3 – 4 kopper har jeg læst mig til, at det anbefales at indtage dagligt – nogle steder anbefaler de mere.
Man skal dog være opmærksom på (Fortalte Thorbjörg), at ikke alle kan omsætte den grønne te… så du kan jo prøve dig frem med et enkelt brev til at starte med

Men i den forbindelse – så har jeg nu tjekket nettet for grøn te’s fordele… og hold fast der er mange – så er du ikke allerede grøn te drikker – så skynd dig at komme igang. Her kommer bare nogle af fordelene:

I grøn te finder du polyfenoler, der er en gruppe antioxidanter, der blandt andet har den fordel at de hælper med at holde de frie radikaler i skak. De frie radikaler er de, der er skyld i at du ældes, og altså kommer til at se ældre ud. Så med hjælp fra grøn te burde du kunne holde rynkerne på afstand og så skulle det ovenikøbet også forebygge hudkræft.

Hvis du ønsker vægttab, så er grøn te også et af midlerne du kan anvende. Den grønne te stabiliserer nemlig dit blodsukker, holder sit stofskifte stabilt og nedbryde glucosen i fedtcellerne. Det er naturligvis klart at grøn te ikke gør det alene – men det er et skridt på vejen,

Derudover så er der altså et hav af sygdomme og dårligdomme, som den grønne te har en positiv effekt på – sikkert pga, det høje indhold af antioxidanter der booster immunforsvaret gevaldigt. Der er således 100 gange flere antioxidanter i den grønne te end der er i C-vitamin…. Det er altså en effektiv bekæmper af forkølelse og influenza.. Men der er også sygdomme som astma, Parkinsons, herpes, leversygdomme, forhøjet blodtryk. diabetes og Alzheimers – den grønne te har en gavnlig effekt på.

Problemer med tandkødet kan afhjælpes med den grønne te, fordi den har en antibakteriel effekt.

I følge en artikel jeg fandt på nettet (se referencer nederst på siden) – så skulle den også kunne holde stress og angst nede fordi der i grøn te er en aminosyre der hedder Theanin, der har så mange fordele at jeg ikke kan liste dem alle her (Google theanin – så skal du bare se løjer) – men en enkelt er, at det øger dopamin indholdet i hjernen..

grøn te

Jeg har ikke kunne finde nogle deciderede bivirkninger ved at indtage grøn te, men du skal være opmærksom på, at den indeholder koffein. Så hvis du er følsom overfor koffein – så skal du måske nøjes med en enkelt kop – og så aldrig indtage den senere end kl. 16.
Jeg læste også et sted, at  på grund af garvesyren, der kan nedsætte optagelse af jern og folinsyre, så er det måske ikke så ideelt hvis man er, eller ønsker at blive gravid.

Jeg synes – alt i alt – at fordelene ved at drikke grøn te er så mange – at den ihvertfald skal være en helt naturlig del af mit daglige indtag af drikkevarer – måske er du også blevet nysgerrig efter at prøve den af. 
Den grønne te jeg foretrækker, der er et stærkt grønt te ekstrakt hedder helt nøjagtigt  “Actigreen Original Green Tea Powder” – det er til at købe i alle helsekostbutikker både de fysiske og internet. Der er 40 breve i og den koster fra 75-130 kr. for en pakke.
Grøn te kan anvendes til andet end en varm drik – måske der er andre der har lyst til at bidrage med forslag?

Jeg vil rigtig gerne høre fra dig i kommentaren hvis du har noget at tilføje 🙂

Kærligst fra Karen

Kilder:

http://www.thirdage.com/cholesterol/25-benefits-to-drinking-green-tea

http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/11-benefits-of-green-tea-that-you-didnt-know-about.html

http://chinesefood.about.com/library/weekly/aa011400a.htm