Jeg har ikke selv så stor personlig erfaring med det, men jeg kender mange og har haft  rigtig mange til personlige konsultationer og på mine kurser. Kvinder som lider mere eller mindre under når hormonerne bruger deres egen krop som krigsskueplads ! Østrogener, testosteron og kortisol samt insulin fører en kamp. Den før så harmoniske lyd fra samspillet i hormonorkestret er forvandlet til ubehagelig støj.

Overgangsalder er måske noget du tror hører +50 til men jeg har nu mødt mange kvinder på +35 som lider i lige så høj grad som deres ældre søstre. Hormoner i ubalance spørger ikke om vores alder. Forandringer i deres indbyrdes fohold kan true balancen som hersker og som vi, kvinder, sætter vores lid til for det giver os frugtbarhed og ro mens vi er i den fødedygtige alder og indsigt og stabilitet når vi når den dygtige alder. Balancen er vi selv fru over. For vi kan selv bestemme over hvad vi spiser, om vi træner  og bevæger os og hvordan vi tilegner os færdigheder i at imødekomme stress i hverdagen. Tilsat sukker, for meget brød og  mangel på sunde fedtstoffer er basik bøvl for hormoner. Mangel på søvn og hvile er det også. Når vi udelukker sunde antioxidanter og ordenlig fordøjelse og  leverafgiftning skyder vi os intetanende i foden og falder om i hedeture og damp og mærker svageligheden og angsten besætte os som en dæmon fra hvem ved hvor!

Jeg maler billedet op for dig og måske genkender du det hele, eventuelt blot små fragmenter og det kan være at jeg har malet det så sort, at du aldrig har lyst til at se det. Alle muligheder er lige gode. Alt er som det skal være. Jeg kender  måske ikke så meget til hedeture og blødningsforstyrrelser på egen krop. Men jeg kender angsten og ved hvad  den har magt til hvis den tar´overhånd. Og jeg ved også, at vi kan bruge både hedeture, angst og alle de andre mislyde. Til at komme over dem og den process er både udviklende og fuld af gode overraskelser. Mad, indsigt, universal afgiftning, bevægelse, og tilskud. I skøn harmoni. 

Forsat god søndag til jer alle 🙂