En bog, der vender op og ned på vores forestillinger om hormoner. Her bliver der ryddet op i den begrebsforvirring, der præger området, og du får viden om, hvordan en naturlig hormonbehandling i overgangsalderen kan sammensættes, så den ikke giver bivirkninger, men tværtimod forebygger brystkræft og hjerte/karsygdomme.

Ikke mindst har hormonet progesteron i den nyeste forskning vist sig at være langt mere end blot et ”kvindeligt kønshormon”. Det er et hormon, der genopbygger nervesystemet hos både mænd og kvinder – et hormon, som beskytter cellerne mod kræft, og som endda er i stand til at genskabe hjerneceller, hvad videnskaben indtil nu ellers har anset for umuligt!

De mange forskelligartede funktioner, som progesteron opretholder i vores krop, betyder også, at mangel på progesteron kan føre til en lang række lidelser, som vi tidligere ikke har sat i forbindelse med hinanden. Det gælder bl.a.:

Knogleskørhed
Migræne og hedeture
Angst og depression
Endometriose
Hjerte/kar-sygdomme
Lavt stofskifte og overvægt
Fibromyalgi
Multipel Sklerose
Kræftsvulster
PMS
PCOS

Bogen gennemgår disse symptomer og sygdomme og forklarer, hvordan progesteron samt andre naturlige hormoner kan hjælpe, og hvordan de skal doseres.

Bogen forklarer også, hvordan de mange gavnlige virkninger kun findes i ægte progesteron, der er magen til kroppens eget progesteron – ikke i de hormonlignende præparater, som lægerne i dag foretrækker at udlevere, f.eks. Provera.

 Du kan se bogens indholdsfortegnelse på forlagets hjemmeside: http://www.vingholm.dk/hormonterapi.htm

Jeg har også en blog med artikler om naturlige hormoner: http://naturligehormoner.blogspot.dk/

Du er meget velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål!

Mange hilsner

Anette Paulin