Naturlighed er blevet det nye sorte. Back to basic, back to nature er lige sagen, hvis man skal tro trendsætterne inden for det jeg kalder “sundskøn” branchen. Jeg er selv en del af den. Jeg går op i at have en sund krop og sund krop er også smuk krop. Og så er det med smukheden. Tja! Den ved vi alle kommer indefra, selvom det lyder lidt frelst. Det er også lidt oppe i tiden, at nu skal vi slappe lidt af på alt det der sunde og se at nyde livet, slappe af og give slip. Også det har jeg stor forståelse for. Men hvor er grænsen? Hvor meget er du klar til at give slip på, så at du IKKE opfatter dig selv som kontrolleret eller fanatisk ? Hvor meget skal der til for at du opfatter dig selv som “for meget” sund? Og er det dig eller dine omgivelser som lægger standarden for det? Forstår du hvad jeg mener ? Jeg synes bare, at der er en tendens til at gøre en dyd ud af at ” se på mig, jeg spiser en Sarah Bernad kage! Er jeg ikke dygtig til at give slip på kontrollen?” Eller ” se på mig; jeg gider ikke at træne, jeg har ligget på sofaen hver dag i 6 uger! Er jeg ikke dygtig til at slappe af på det der ræningsræs!  😈 Nå! Men det var egentlig ikke det jeg ville sige. Jeg ville faktisk to ting: Gøre opmærksom på min nye bog og give dig to opskrifter fra den ( der er ialt 28! ) og som kan fremme din smukke glød i din hud, helt naturligt. Indefra og ud. Resten må en god økologisk rouge klare. Og måske en lille løbetur i det gode vejr! Og at sørge for at rødme er også et godt tip.

Persillemælk

Persille er rigtig godt for huden for det indeholder dels polyfenoler som hæmmer inflammation i huden, samt forløber til SOD som gør det muligt for din krop selv at styrke kollagen i huden. Karotenoiderne giver glød.

2 dl mandlel mælk med calcium eller rismælk med vanilje (fås i de fleste supermarkeder)

1 stor håndfuld bredbladet persilleblade uden stilk

2 tørrede dadler uden sten

4-6 isterninger

Kom alle ingredienser i en god blender på højeste hastighed og miks. Persillen skal være helt blendet og mælken blød og grøn uden grønne fibre. Du kan godt komme mere is i og nyde det, den gør for din væskebalance. Hvis du synes den er for rich så erstat halvdelen af mandelmælken med vand. 

Granatæble og sellerisalat

Grantatæble støtter hormonbalancen og det er du glad for hvis du slår ud i ansigtet en gang imellem. Blad(bleg)selleri er det nye sort inden for detox. 

1 mellemstort, modent granatæble

1 æble, skåret i fine stykker

1 lille håndfuld valnødder, groft knækkede eller blot halverede

2 store håndfulde grønt – spæde spinatblade, rucolablade, basilikum, persille, mynte og/eller citronmelisse

1 stilk blegselleri, skåret i fine skiver

En håndfuld danske jordbær, skåret i halve på langs. Hvis ikke der er sæson, så skip dem eller brug blåbær.

Saften fra og reven skal af 1 økologisk appelsin

4 spsk. koldpresset rapsolie

En knivspids vaniljepulver

Lidt salt og friskkværnet sort peber

Pil kærnerne ud af granatæbleskallen. Kom dem og alle de andre ingredienser i en stor salatskål.

Hæld olie og appelsinsaft sammen, pisk det op, og hæld det over salaten lige før servering. 

Har du lyst til at give dig selv en gave ! Og tage din bedste veninde, mor eller datter med? Aften workshop 2. oktober ; Smuk hud med naturlig glød med særlig fin rabat og venindepris ! 

Hvis du er interesseret så læs mere om workshoppen HER