Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at jeg første gang besøgte Dorothee Struck i Kiel.

På det tidspunkt havde jeg en masse at kæmpe med, blødningsforstyrrelser, Hashimotos og migræne….
Det er klart, at ovenstående udfordringer ikke forsvinder natten over – og det er mine heller ikke… i hvert fald ikke dem alle.

Siden sidst
Jeg startede på en type stofskiftemedicin, som man kan se i mit tidligere indlæg her. Men allerede da jeg kom 2. gang fik jeg, pga. stofskifteprøver og træthed, en ny stofskiftemedicin med mere indhold af T3 –  den hedder Novothyrel.

Jeg har desuden fået lav dosis af DHEA….men kun i en kort periode….

Koncentrationen af den progesteron jeg får, er fordoblet.

Så hvad er så resultatet af 3 ture til Kiel – og udskiftning af medicin…..
Min træthed er ikke længere så udtalt – psykisk er jeg mig selv, hvor jeg før var urolig. Mine migræneanfald er halverede og jeg har INGEN blødninger. Altså hverken blødninger i form af pletblødninger, eller kontaktblødninger. Min livmoderslimhinde er fin og skal altså ikke fjernes, jeg skal ikke brændes, som planen var ved gynækologer herhjemme.

Det lyder måske ikke af meget – men for mig er det en verden til forskel.

Har det nyttet noget?
Vigtigst af alt: rejsen har for mig betydet, at jeg er hos en læge, der lytter til mig. Hun kan indimellem have nogle lidt lange svartider – men svarene er lange, forklarende og ikke mindst fyldestgørende. 

Hvor jeg før var i kontakt med min læge nærmest hver uge – så har jeg ikke været i kontakt med min praktiserende læge herhjemme siden juni måned…… og det er altså en befrielse – en befrielse der ikke sådan lige kan sættes ord på – jeg er sgu taknemmelig!!!! Men udover det, så har jeg faktisk skiftet læge – jeg har kun været der en enkelt gang i forbindelse med mit skift. Men jeg var ærlig og fortalte at jeg har brug for at have en læge, der møder mig med forståelse og omsorg. Hendes svar til mig var ”Det vigtigste for mig er, at du har det godt”. Så jeg føler mig heldig. Herhjemme har jeg en læge på min egen alder, der naturligvis er hæmmet af hvad de må. Men min fornemmelse er at hun er dygtig, hun interesserer sig for hvad der rører sig – og hun respekterer mig. Og er det ikke det vi alle ønsker, at blive lyttet til og hørt på – med respekt. Tak siger jeg bare!!!

Migræne
Mht. migrænen – så har jeg fået homøopatisk medicin af Dorothee(lægen i Kiel)  – men jeg går jo også hos en fantastisk dygtig akupunktør Claus Sørensen – der hjælper mig videre med den udfordring…. Men det er en helt anden historie – som jeg naturligvis gerne deler – hvis nogen vil vide mere derom? Jeg kan bare sige – jeg har været til opfølgning hos neurolog – hun var glædeligt overrasket over min fremgang – jeg var glædeligt overrasket over hendes positive indstilling over for både mit besøg i Kiel – OG hos min akupunktør. Faktisk synes hun at jeg skulle fortsætte hos min akupunktør…..

Migrænen tror jeg på også har en direkte sammenhæng med Hasimotos – et system der hele tiden kører på laveste blus – det må have konsekvenser.
Derfor føler jeg mig glad og optimistisk – der findes en løsning…. Måske har jeg fundet den – måske har jeg ovenikøbet rykket mig endnu et skridt nærmere et liv uden migræne, sammen med min akupunktør Claus Sørensen – det tror jeg på.

Den side jeg sidst linkede til, vedr. refusion af udgifter til Dorothee – den er tilsyneladende fjernet. Men jeg har fundet et andet link på Region sjællands hjemmeside – så du kan læse mere her.

Endeligt – jeg har fået rigtig mange henvendelser på det indlæg jeg skrev efter min første tur til Kiel – spørgsmål om udgifter, transport, medicin mv….. Og jeg vil rigtig gerne dele min erfaring med dig – bare husk, at det der har virket for mig, måske ikke virker for dig… men min egen filosofi er: ”Hvis jeg har det skidt – så finder jeg en løsning – jeg udtømmer hver en mulighed for at finde den løsning der passer mig.

Det samme synes jeg du skal gøre.

Har jeg lovet at ringe til dig?
Hvis jeg har lovet at ringe til dig – og ikke har gjort det – så vær sød at sende mig en mail. Jeg må indrømme at jeg ikke har kunnet holde styr på alle henvendelser i en proces hvor jeg selv har søgt helbredelse. Men det er ikke af uvilje. Så hvis du sender mig en mail – så kan jeg love dig at jeg ringer til dig.

Er der spørgsmål du gerne vil have besvaret – og ikke finder svarene på i ovenstående – så skriv også meget gerne i kommentar herunder – så andre kan have glæde af det.

Alt det bedste til dig

 Kærligst fra Karen

 PS: Billedet er fra Dorothees konsultation – det vidner om, at hun har mange strenge at spille på……